Stwórz swoją historię!

Pomagajmy razem!

Naturalny 100% Kosmetyczny olej migdałowy, 50ml - BOTANIKA

Dostępność: BRAK PRODUKTU - SPODZIEWANA DOSTAWA
Cena: 11,45 zł 11.45
Cena w innych sklepach: 11,45 zł
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Olej migdałowy pozyskiwany jest z obranych nasion słodkich migdałów, których ojczyznę uważa się za Morze Śródziemne i Azję Środkową. Oprócz tych regionów migdały są obecnie aktywnie uprawiane w Chinach, USA, Kopetdag, Western Tien Shan, na Kaukazie i na Krymie.

Olej z pestek migdałów zawiera glukozydy, witaminy A, B1, B2, B6, E i F, minerały, substancje białkowe i enzym emulsję. W składzie kwasów tłuszczowych dominują kwasy oleinowy, linolowy i palmitynowy.

Działanie:

Nadaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego rodzaju

Jest niezbędnym rozwiązaniem kosmetycznym dla skóry suchej lub zwietrzałej, zmiękcza, rewitalizuje, eliminuje łuszczenie i napięcie.

Łagodzi wrażliwą skórę, wyraźnie łagodząc stany zapalne i podrażnienia

Nawilża dojrzałą skórę, redukuje drobne zmarszczki na twarzy

Nadaje aksamitną skórę i piękny równomierny kolor

Równoważy tłustą skórę, normalizuje pracę gruczołów łojowych, zwęża pory i usuwa tłusty połysk

Eliminuje stany zapalne w wyprysku, suchym zapaleniu skóry, opryszczce

Wspomaga gojenie małych ran i oparzeń, wykazując zdolności regeneracyjne

Dba o delikatną skórę ust i powiek

Działa antycellulitowo, wygładza powierzchnię skóry

Pielęgnacja włosów, zapobieganie wypadaniu włosów i stymulowanie ich wzrostu

Przyspiesza wzrost brwi i rzęs 

Zalecenia dotyczące stosowania:
Olej roślinny można stosować w czystej postaci, zmieszany z innymi olejami roślinnymi lub działać jako baza dla olejków eterycznych. Olejek ze słodkich migdałów to lekki środek odżywczy o delikatnej konsystencji, aktywnie stosowany w kosmetologii do pielęgnacji skóry i włosów. Sprawia, że skóra jest bardziej równa, elastyczna.

Olejek ze słodkich migdałów służy do pielęgnacji nadmiernie suchej i zapalnej skóry. 

Do wzbogacania kosmetyków (kremów, szamponów, balsamów, mleka), jako podstawa masek kosmetycznych, do masażu, wzmocnienia płytki paznokcia i naskórka, jako podstawa maseczek do włosów.

Składniki: 100% naturalnego rafinowanego oleju Prunus amygdalus dilcis 

Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętych fiolkach, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, poza zasięgiem dzieci, w temperaturze od 5 ° C do 25 ° C


Opakowanie: 50 ml

Data produkcji:   umieszczona na opakowaniu.

Termin przydatności:  2 lata

Status produktu: kosmetyk

Producent: Botanika / Federacja Rosyjska

Dystrybutor:B2B ECO TRADE, Polska.


Produkty podobne

Opinie o produkcie (0)

Waluty

Infolinia:

+48 661 516 069

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl