Masz pytania? Napisz lub zadzwoń do nas:

+48 661 516 069

e-sklep@lawendowaszafa24.pl

Olej Kokosowy ZIMNOTŁOCZONY NIERAFINOWANY DARY NATURY 440ml

Dostępność: BRAK PRODUKTU - SPODZIEWANA DOSTAWA
Cena: 34,11 zł 34.11
ilość szt.
Zyskujesz 34 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: KOK1D

Opis

Olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postac rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa  i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk.

 Zawartość kwasu laurynowego: 45%


Właściwości oleju kokosowego
  • Wzmacnia mięśnie oraz pracę serca
  • Wspomaga działanie tarczycy
  • Nie obciąża trzustki
  • Wspomaga układ odpornościowy
  • Wzmacnia wątrobę
  • Działa przeciwbakteryjnie
  • Przeciwdziała osteoporozie
  • Łagodzi dolegliwości cukrzycowe
  • Wspomaga trawienie i wchłanianie pokarmu
  • Wspomaga gojenie ran
  • Zapobiega plamom starczym
  • Pomaga przy egzemach
  • Spowalnia powstawanie zmarszczek
  • Odżywia skórę
  • Wzmacnia włosy i działa przeciwłupieżowo
  • Świetnie nadaje się do stosowania przy masażach

Jego zalety i potwierdzone działanie

  • Pobudza przemianę materii wskazany jest szczególnie przy niedoczynności tarczycy
  • Obniża poziom złego cholesterolu i zapobiega osadzaniu się go w tętnicach
  • Szybko dostarcza energię
  • Wzmacnia mięśnie, w tym nasz najważniejszy sercowy

Zastosowanie

Proponujemy Państwu wypróbowanie tego oleju w gastronomi, nadaje się do pieczenia słodkiego pieczywa, jak również znakomicie sprawdza się jako dodatek do smażenia lub duszenia potrwa mięsnych.

Palma kokosowa nazywana jest "drzewem życia". Kokosy zawierają wiele składników odżywczych, a także leczniczych. Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z miąższu kokosa poprzez jego mechaniczne wyciśnięcie. Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze do +25°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec.

Cechą wyraźnie różniącą ten olej od pozostałych tłuszczów jest niższa kaloryczność. Kwasy tłuszczowe oleju kokosowego zbudowane są z łańcuchów średniej długości, co przekłada się na to, że tłuszcz jest zamieniany na energię, a nie – jak w przypadku długich łańcuchów nasyconych kwasów tłuszczowych – magazynowany w postaci złogów i niechcianych zapasów. Zatem spożywanie oleju kokosowego powoduje utratę zbędnych kilogramów.

Jest stosowany w przemyśle spożywczym. Z powodzeniem można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw. Nadaje się do deserów, sałatek, sosów i chleba. Znakomicie sprawdza się przy smażeniu potraw, ponieważ można go podgrzać do bardzo wysokiej temperatury; jest doskonały do smażenia warzyw, konsystencja masła natomiast powoduje, że świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa, a także idealnie zastępuje masło w pieczeniu.

Olej kokosowy znajduje również zastosowanie w kosmetyce jako krem, balsam, maseczka. Z powodzeniem możemy stosować go bezpośrednio na całe ciało, efektem są elastyczna skóra i błyszczące zdrowe włosy. Stosowany systematycznie spowalnia proces starzenia się skóry.


Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl